lokation

Tro det eller ej, tidlige biler kom ikke med forruder. Da de først blev introduceret, var de simpelthen lavet af vinduesglas, der let brød og knuste. Disse tidlige forruder gjorde ofte mere skade end gavn. I disse dage er forruder lavet af hærdet glas, som er specielt designet til at modstå forskellige farer fra ekstreme temperaturer til lejlighedsvis stykke snavs. En forrude er oftere end ikke i stand til at aflede farer og modstå elementerne uden problemer. Når en forrude er brudt eller helt knust, kan det blive et sikkerhedsproblem for alle involverede.

Når det kommer til forruder, foretrækkes altid et reparationsjob, især af forsikringsselskaber. Dette gælder især i tilfælde af et  lille stenslag , som let kan repareres til minimale omkostninger. Ikke alene tager reparationsjobbet kortere tid og koster meget mindre end en fuld udskiftning, reparationer betyder, at forruden ikke ender i affaldspladsen eller lossepladser. Dette gør reparationsopgaver mere miljøvenlige.

Mange forsikringsselskaber dækker hele reparationsomkostningerne, så der er ingen udgifter til lommen for dig. De fleste reparationsjob kan udføres hurtigt, og mange virksomheder tilbyder endda mobil reparationsservice, så jobbet kan udføres uden at du behøver at om arrangere din egen tidsplan.

Udskiftning er naturligvis mere kompliceret og kan tage meget længere tid. For at udskifte hele forruden skal den gamle forrude først fjernes, og tætningerne rundt om forruden skal undersøges og i de fleste tilfælde udskiftes. Mange butikker har ikke en bred vifte af forruder på stedet, og afhængigt af dit mærke og din model kan du muligvis vente, indtil de er i stand til at bestille den korrekte udskiftning. Når den nye forrude er klar til montering på din bil, rydder teknikerne eventuelt snavs fra tætningerne og udskifter dem om nødvendigt. Derefter placeres forruden, og der anvendes et specielt klæbemiddel. Denne industrielle lim skal have lov til at hærde i et par timer, og når den er hærdet, undersøges hele forruden og skal certificeres som sikker. Ventetiden til alt dette kan variere meget. Nogle gange vil det kun kræve en hærdningstid på et par timer, mens anden forrude skal efterlades for at indstille i hele 24 timer.